- октомври 17, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Прегледа4 140
Много от нас обичат хайвер от тиква.
За хайвер използвайте всякакви тиквички, както млади, така и големи, но не забравяйте да отстраните семките от последните. Всички съставки се натрошават и запържват, след което се смилат в блендер. Добавете захарта, солта и оставете да къкри до готовност.
Съставки
Начин на приготвяне
Измийте и обелете тиквичките, лука и морковите.
Настържете морковите на едро ренде. Лукът и тиквичките се нарязват на ситно на кубчета.
Запържете тиквичките в предварително загрят тиган с растително масло и ги сложете в купа.
Също като тиквичките, запържете лука и морковите до златисто кафяво.
Смесете морковите и лука с тиквичките. Добавете захар, черен пипер, сол, доматено пюре, чесън, изцеден през преса. Смелете всичко в блендер до пюре.
Поставете сместа в тенджера и оставете да къкри при затворен капак за 40 минути след завиране.
Сервирайте ястието топло или студено.
По време на процеса на готвене не забравяйте да опитате хайвера и да добавите всичко по ваш вкус.
Вижте още
Хайвер от тиквички: класическа рецепта
Съставки
Follow The Directions
Измийте и обелете тиквичките, лука и морковите.
Настържете морковите на едро ренде. Лукът и тиквичките се нарязват на ситно на кубчета.
Запържете тиквичките в предварително загрят тиган с растително масло и ги сложете в купа.
Също като тиквичките, запържете лука и морковите до златисто кафяво.
Смесете морковите и лука с тиквичките. Добавете захар, черен пипер, сол, доматено пюре, чесън, изцеден през преса. Смелете всичко в блендер до пюре.
Поставете сместа в тенджера и оставете да къкри при затворен капак за 40 минути след завиране.
Сервирайте ястието топло или студено.
По време на процеса на готвене не забравяйте да опитате хайвера и да добавите всичко по ваш вкус.
Коментирай